إبداع بنات
كبده اسكندراني Images10

أهلا بكم فى منتديات إبداع بنات


نتمنى لكم قضاء وقت ممتع

أنت غير مسجل بالمنتدى .. للتسجيل أضغط على الرابط أدناه

ولا تنسوا ذكر الله


إبداع بنات
كبده اسكندراني Images10

أهلا بكم فى منتديات إبداع بنات


نتمنى لكم قضاء وقت ممتع

أنت غير مسجل بالمنتدى .. للتسجيل أضغط على الرابط أدناه

ولا تنسوا ذكر الله


إبداع بنات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

إبداع بنات

كل إهتمامات البنات من : جمال - أناقة - مطبخ _ أزياء - أطفال
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 كبده اسكندراني

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
زهرة فى البستان
مبدعة جديدة
مبدعة جديدة



عدد المساهمات : 98
تاريخ التسجيل : 02/07/2009

كبده اسكندراني Empty
مُساهمةموضوع: كبده اسكندراني   كبده اسكندراني Emptyالثلاثاء 14 يوليو 2009, 5:18 pm

كبده اسكندراني Liver



كبده اسكندراني




المقادير:



كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة


ثوم


البهارات: شطه ( فلفل حار ) , كمون , كزبره ناشفة


فلفل حامي او فلفل رومي (بارد )


3 ملعقة كبيرة خل


عصير ليمونة




الطريقة:



- تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح , و دعيها مدة ساعتين في التتبيلة .


- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة ونقلب " يفضل أستخدام الملعقة الخشب " و ستظهر فورا الرائحة الطيبة.


- نخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة ليكمل نضج الكبدة .


- ثم نضيف حلقات الفلفل الأخضر و نقلبها مرة أخرى و نغطيها و لا داعي لإضافة الماء .


- بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيدا حتى تتشرب مائها و تتحمر فى زيتها .


- توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الإسكندرانى ) .


- قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة .


- يمكن اضافة حبة بصل وسط جوانح و حبتان طماطم مقشرة و مقطعة شرائح لتقلية الكبدة و الفلفل .

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مريم
مبدعة نشيطة
مبدعة نشيطة
مريم


عدد المساهمات : 147
تاريخ التسجيل : 01/07/2009
العمر : 29

كبده اسكندراني Empty
مُساهمةموضوع: رد: كبده اسكندراني   كبده اسكندراني Emptyالأربعاء 15 يوليو 2009, 4:23 pm

تسلم ايدك على الوصفة الجميلة دى..

انا بحب الكبدة الاسكندرانى بس بتبقى حراقة اوى لما بنجبها عشان كدة مش باكلها كتير..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
doly
مبدعة جديدة
مبدعة جديدة



عدد المساهمات : 81
تاريخ التسجيل : 05/07/2009

كبده اسكندراني Empty
مُساهمةموضوع: رد: كبده اسكندراني   كبده اسكندراني Emptyالأربعاء 15 يوليو 2009, 11:02 pm

أنا أحبها جدا جدا أشكرك أختى على الوصفة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كبده اسكندراني
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
إبداع بنات :: الأسرة المسلمة :: مطبخ حواء :: الأطباق الرئيسية و العالمية-
انتقل الى: